Teszt

ÉLETÜNK A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN

Tisztelt Válaszadó!

A koronavírus terjedése jelentős kihívásokat támasztott mindannyiunk számára. Megszokott életvitelünket, napi tevékenységeinket a fertőzés kontrollálására vonatkozó intézkedések jelentősen befolyásolták. A megbetegedéstől való félelmeink, a munkánk és szabad mozgásunk korlátozása, valamint a bizonytalanság komoly pszichológiai terhet rótt ránk.

Jelen felmérésünk segítségével a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetének szakembereiként a koronavírus-járvány mindennapos életvitelünkre gyakorolt hatását vizsgáljuk. Arra keressük a választ, hogyan tudtunk a fertőzésveszéllyel és a korlátozásokkal együtt élni, miben változtunk, milyen tényezők segítették a hatékony megküzdésünket, közösségeinkben kik a leginkább segítségre szorulók, és milyen eszközökkel tudnánk őket támogatni.

A kérdőív kitöltése kb. 40 percet vesz igénybe. A kutatásban 16 évesnél idősebb személyek részvételét várjuk. A kérdőívben egyfelől általános személyiséget, megküzdési módokat, társas kapcsolatokat érintő általános kérdések; másfelől járványspecifikus, a járvány hatásaira,  az életeseményekre, valamint az egészségi állapotra vonatkozó kérdések is vannak. A kérdőív kitöltése jeligével, az adatok feldolgozása pedig névtelenül történik.

Mivel a körülményekhez való alkalmazkodásnak hosszabb távú következményei is vannak, ezért egy további alkalommal (várhatóan 2021 októberében) is felvennénk Önnel a kapcsolatot, hogy egy rövid (kb. 25 perc alatt kitölthető) kérdőívvel ismételten felmérjük véleményét, közérzetének változását.

Válaszai rendkívül értékesek számunkra. A segítségét szeretnénk egy személyes összefoglaló értékeléssel és a folyamatosan frissített weboldalunk tartalmával valamelyest viszonozni. A felméréssel kapcsolatos bármilyen kérdést, javaslatot, vagy észrevételt örömmel fogadunk az info@koronaviruskutatas.hu e-mail címen. 

A felmérésben való részvételét és válaszait előre is hálásan köszönjük!

Dr. Rózsa Sándor, Dr. Mirnics Zsuzsanna, Dr. Mészáros Veronika, Dr. Kövesdi Andrea és Dr. Csikós Gábor

A fentieket elolvastam, a kérdőívet kitöltöm: